top of page

Dålig isolering - Vad ska vi göra? Krossa kapitalismen!

Uppdaterat: 2 mars 2022


Dålig Isolering på Kafé 44


Dålig Isolering är en ett relativt nytt Stockholmsbaserat punkband som precis har spelat in låtarna till en kommande skiva. På deras Instagram får jag ofta vara med i repan och inläggen saxsas mellan rep, planlöst häng och spelningar. Hur fint som helst. Jag skickade över några frågor till bandet. För Häxblandning berättar de om musiken, politiken och en grym mosh pit.


Vilka är ni och vad gör ni i bandet?

Nora spelar bas och sjunger/skriker, Nils spelar trummor och Vega spelar gitarr och sjunger!


Hur gick det till när Dålig isolering bildades?

Jag, Vega, var uttråkad och ville starta punkband så jag drog iväg ett dm till Nora (som jag tidigare sjungit covers med i repan tillsammans med våra farsor) och frågade om hon ville starta punkband, eftersom jag visste att hon lyssnade på en del punk och också tyckte om musik.


Varför heter ni Dålig isolering?

För att vår första replokal hade jävligt dålig isolering, man hörde allt. ALLA andra band spelade HELA tiden.


Beskriv ett rep?

Vi ses, drar igenom låtarna, börjar eventuellt skriva på en ny låt, tar paus. Sen brukar vi ibland köra någon cover för skojs skull!

Vad handlar era låtar om?

Saker vi möter i vardagen som vi stör oss på, antirasism, gapet mellan fattiga å rika och en del politik. Vi vill börja skriva lite mer riot grrrl också framöver.


En låt jag har hört handlar om att överklassen är jävla grisar en annan heter Jimmie Åkesson och handlar om att ni hatar hans jävla politik. Nämn några politiska frågor som är viktiga för er?

Ökad jämställdhet och jämlikhet, att få vara vem man vill. I låten Jimmie Åkesson tar vi upp lite av SDs politik som vi stör oss på så som rasism och sexism.Var hittar ni inspiration?

Främst andra unga punkband tex Hårdgnissel och Borgerlig Begravning men också typ Ebba Grön, De Lyckliga Kompisarna, Dödens Maskineri och The Baboon Show.


Berätta ett spelningsminne?

När en snubbe i ett band kom fram till oss efter en spelning och ville hjälpa oss släppa musik, under samma spelning var det också massa människor i vår ålder som moshade och sjöng med på raderna ”Vad ska vi göra? Krossa kapitalismen!” i vår låt krossa kapitalismen.


Vad händer härnäst?

Vi vill släppa vår musik på Spotify (så fort som möjligt) och även få mer spelningar samt inspirera fler unga (framförallt tjejer) att starta band, eftersom det är rätt mansdominerat.


Följ @daligisolering på Instagram


TIPS: Just nu har du chansen att vinna en Häxblandning med grejer från alla som medverkat i de första artiklarna på häxblandning.se Där ingår en unik VIP-Dålig Isolering-pin. Kolla @haxblandning på Instagram om du vill delta!107 visningar0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla
bottom of page