top of page

Häxplaining: David Svanström häxplainar kassettbolag.HUR GÅR ETT KASSETTESLÄPP TILL?

Man hittar ett band som är sugna på att släppa kassett, kollar vart man billigast kan köpa tomma kassetter, får in alla låtar och grejer för artwork sen sätter man sig och kopierar i realtid en åt gången. När allt det är klart och man förhoppningsvis tänkt till och klippt klart omslager så sätter man ihop alla kassetter gör en post på instagram och tvingar samtliga vänner att köpa varsitt ex. Är man sån där som gillar konstig paketering kan man åka och handla ett gäng vhs-kassetter som man slaktar eller försöker som vegan få tag i sjukt många äggkartonger och gör nåt roligt med det.


VART HITTAR JAG KASSETTER?

Tapeline var länge den bästa sidan för att snabbt få snygga kassetter men i och med Brexit har det nu blivit onödigt dyrt på grund av tullavgifter.


De två jag köpt mest från är tapemuzik.de och headlessduplicatedtapes.com där om man vill spara tid och unna sig att inte tappa allt hår på grund av stress kan be dem duplicera kassetterna åt en.


VAD BEHÖVER JAG RENT TEKNISKT?

Man kan nörda ner sig otroligt mycket och köpa dyr kassettduplikator som kanske i slutändan bara går på Mono och då låter kassetterna rätt dåligt. Jag använder ett vanligt kassettdäck samt en dator som jag kopplar till kassettdäcket med en vanligt 3.5 mm ljudkabel så får man hålla lite koll så ljudnivåerna inte springer iväg eller bli för svaga.

HUR GÖR JAG OMSLAG?

tapemuzik.de finns det bra templates som man kan ladda ner och pilla ihop i photoshop. Viktigaste där, enligt mig själv, är att ha ständig kontakt med bandet så man inte gör något de blir besvikna över. Alternativt kan man fråga Ramon lite snällt för att man är riktigt dålig på photoshop så är han så snäll att han löser åt en.


VAD ÄR BRA ATT TÄNKA PÅ OM JAG VILL SLÄPPA KASSETTER?

Gör det för att det är kul inte för att tjäna pengar, se det som en möjlighet att lära känna nytt folk och samtidigt jobba kreativt på en mängd olika sätt. Kassettdäck hittar man ganska ofta på second hand och band är ofta peppade på att släppa på det formatet så går man inte tankarna på att starta kassettbolag är mitt tips: Gör det! du kommer eventuellt behöva möblera om i lägenheten för att få plats med alla kassetter när ditt grymma diy-bolag når ut till fler och fler band som kommer vilja jobba med just dig för du är grym och har vågat satsa tid och energi på det du tror på.

Följ @papercutcassettes på Instagram. TIPS: Just nu har du chansen att vinna en Häxblandning med grejer från alla som medverkat i de första artiklarna på häxblandning.se Där ingår en kassetter som David donerat. Kolla @haxblandning på Instagram om du vill delta!

51 visningar0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla
bottom of page