top of page

Häxsplaining: Linda Spåman häxplainar tarotkortVAD ÄR TAROTKORT?

Tarotkort är en kortlek som består av 78 kort och kan vara ett verktyg för att se in i framtiden eller kommunicera med vårt undermedvetna.

VAD ÄR SKILLNADEN PÅ ORAKELKORT, ÄNGLAKORT OCH TAROTKORT?


Tarotkort har ju funnits i många 100 år och bygger på något slags regelverk.

Orakelkortlekar är väl en lite latare version av tarotleken, med mer riktad information. Änglakort är en flummigare version av orakelkort.

Har en fördom mot att både Änglakort och orakelkort är överdrivet positiva.


VILKEN TYP AV KORTLEK ANVÄNDER DU?

Jag använder mig av Aleister Crowley-kortleken, som var min första kortlek, och som jag köper om och om igen. Men min favoritkortlek är Decamerone-kortleken Giacinto Gaudenz
HUR FÖRHÅLLER DU DIG TILL KORTEN?

Jag försöker ha en lekfull inställning till tarotkorten, och ser dem som ett verktyg som man kan använda i kommunikationen med sig själv och andra. Ofta har man ju redan bestämt sig innan man frågar vilken väg man ska gå.


HUR GÖR DU DIN TOLKNING?

När jag tolkar åt andra så utgår jag ju framförallt ifrån människan framför mig och vad jag upplever att den vill dela med mig. Till viss del är det en lättsam manipulation.

Jag vill att man ska gå ifrån mig med känslan av att vara stärkt och inte bruten.


DET FINNS MÅNGA KORT ATT HÅLLA REDA PÅ I EN KORTLEK. VAD UTGÅR DU FRÅN NÄR DU TOLKAR KORTEN? FINNS DET NÅGON BOK DU REKOMMENDERAR?

Jag har köpt massor av tarotböcker, men faktiskt aldrig orkat läsa någon. Det är synd att mycket av new age-litteraturen är outhärdlig! Men att läsa den lilla instruktionsbok som kommer med de flesta kortlekar kan ju vara en början, och att föra dagbok eller anteckningar om korten och dess innebörd rekommenderar jag.


I varje kort och kortlek finns en värld av symboler att upptäcka.

I början av min spådamskarriär upplevde jag mig styrd av ”regler” och detta måste man skaka av sig. Försök att finna din egen väg i hur du tolkar och läser korten, eller möter människor som ska bli spådda av dig.


VAD ÄR BRA ATT TÄNKA PÅ?

Nej men man ska ju inte tänka för mycket.


FINNS DET NÅGOT SOM EN NYBÖRJARE BÖR AKTA SIG FÖR?

Nej, jag tycker att det enda man ska akta sig för är dyra tarotkurser.

Använd korten varje dag, för journal och öva på varje människa du träffar som vill bli spådd.Läs mer om Linda Spåman i vår intervju här och besök henne på www.lindaspaman.com eller Instagram: knivenivattnet

TIPS: Just nu har du chansen att vinna en Häxblandning med grejer från alla som medverkat i de första artiklarna på häxblandning.se Där ingår Linda Spåmans tarotkortlek. Kolla @haxblandning på Instagram om du vill delta!


78 visningar0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla
bottom of page